Oorknopjes-prikken - Lubbers Juwelier Optiek, niet alleen de kwaliteit maar ook de Service is Uniek!

Ga naar de inhoud
Oorknopjes prikken

Hoe doen we het
Wij schieten de gaatjes met het Estelle systeem met nikkelvrije knopjes in staal of goudkleur
In beide metaalkleuren kun je kiezen uit verschillende vormen en kleuren steentjes. We ontsmetten eerst de plek waar het knopje moet komen. Daarna zetten wij een stipje met een jodium stift op deze plek. Dan wordt het knopje op die plaats ingeschoten. Je voelt hierbij natuurlijk een prik, maar die pijn ebt langzaam weg.

Wanneer?
Wij werken niet op afspraak dus je kunt komen wanneer je wilt, het liefst op een wat rustiger moment zodat wij jou de volle aandacht kunnen geven. We willen er geen haastklusje van maken. Wij prikken uitsluitend gaatjes In de oorlel.

Nabehandeling

Voor de genezing moet je dagelijks, in het begin het liefst 2 maal per dag, de voor en achterzijde van het oorknopje ontsmetten met Alcohol met Arnika en Kamille. Je krijgt van ons een flesje mee om mee te beginnen. Je mag de oorknopjes er niet uithalen om schoon te maken.
Na zes weken is het gaatje zover genezen dat de oorknop eruit kan worden gehaald en een ander oorsieraad kan worden aangebracht. Ga het eerste half jaar daarmee voorzichtig te werk. Het huidje in het oor is genezen maar nog erg dun en makkelijk te beschadigen.
Bij zwellingen, aanhoudende roodheid van het geschoten gebied of aanhoudende pijn dient U zo spoedig mogelijk contact op te nemen met uw huisarts. Bij twijfel of vragen kun je natuurlijk ook bij ons binnenstappen.

Kinderen onder  6 jaar
Wij schieten in principe niet bij kinderen onder de 6 jaar. Hiervoor hebben wij onze redenen.Ten eerste is het een enge ervaring waarbij de kinderen bijzonder gespannen zijn. Wij zijn vreemden voor uw kind en dat vinden ze nog enger en dus gaat het kind al van de spanning huilen.
Ten tweede de pijn na het eerste knopje, bij jongere kinderen gaan ze huilen en raken vaak in paniek waarop ze weigeren het 2e gaatje te laten prikken.
In het verleden hebben wij al hele nare ervaringen gehad en is het dus voor ons een reden om een leeftijds grens aan te houden van ca. 6 jaar. Kinderen zijn dan wat wilskrachtiger en zetten dan door om het 2e gaatje ook te prikken.
Medisch gezien is het ook al eens ter discussie gesteld vanwege nog niet ontwikkelde zenuwbanen in de oren.

Wettelijke bepalingen

Wij schieten gaatjes conform de (nog niet officiƫle) richtlijnen van de GGD.
Volgens de nieuwe richtlijnen moet je tot 16 jaar toestemming hebben van je ouders/verzorgers. Ook moeten wij je er op wijzen dat het prikken van gaatjes soms ook niet goed kan gaan.
Bij iedere twijfel, ontsteking of andere klacht adviseren wij u contact op te nemen met uw arts.

Ervaring

Wij hebben sinds 1977 ervaring met het prikken van gaatjes, toen prikken met behulp van een pistool er net was.

LUBBERS JUWELIER OPTIEK
Ambachtstraat 18 - Brummen | T: 0575-561478
Terug naar de inhoud